Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl jaglany z nektarynką i brzoskwinią

(22)
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
295 kcal / 1 porcję (435 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    67.94 kcal
    3.4%
  • Białko
    1.58 g
    3.16%
  • Węglowod.
    13.07 g
    4.84%
  • Tłuszcze
    1.21 g
    1.73%
  • Błonnik
    1.16 g
    4.64%
  • GDA
    3.4 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 60g
  • Mleko migdałowe - 460g (2 szklanki)
  • Nektarynka - 230g
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Brzoskwinia - 85g (sztuka)
  • Nasiona chia - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Opłukaną kaszę ugotuj w dwóch szklankach wody ze szczyptą soli, gotuj na małym ogniu, aby kasza się nie przypaliła.

KROK 2: Następnie gorącą kaszę przełóż do naczynia blendera, dodaj nektarynki, brzoskwinię, nasiona chia oraz miód pszczeli i zmiksuj na gładką, jednolitą masę.

KROK 3: Na koniec powoli wlewaj mleko, nie przerywając miksowania. Rozlej do szklanek od razu, lub chwilę schłódź w lodówce.

*Dobrze smakuje posypany szczyptą cynamonu i kurkumy.

Smacznego!