Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta kanapkowa z tofu, brokuła i pieczarek

(4)
20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
111 kcal / 1 porcję (153 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    72.27 kcal
    3.61%
  • Białko
    5.14 g
    10.28%
  • Węglowod.
    4.73 g
    1.75%
  • Tłuszcze
    1.08 g
    1.54%
  • Błonnik
    2.00 g
    8%
  • GDA
    3.61 %
Składniki
  • Serek naturalny tofu - 180g
  • Pieczarki - 200g (10 sztuk)
  • Brokuły - 500g
  • Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Tofu pokrój w kostkę, dodaj wybrane przyprawy. Natkę pietruszki, bazylię, koperek drobno posiekaj i dodaj do tofu.

KROK 2: Blenduj wszystko razem na gładką masę.

KROK 3: Brokuły i pieczarki ugotuj. Uważaj, by ich nie rozgotować, muszą pozostać lekko twarde.

KROK 4: Ugotowane warzywa dodaj do tofu z ziołami i dokładnie blenduj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji pasty.

*Pasta ta idealnie smakuje na chlebie lub waflach ryżowych. Możesz również posmarować pastą naleśniki bądź zjeść ją bez dodatków.

Smacznego!