Pasta kanapkowa z tofu, brokuła i pieczarek
(4)
20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
111 kcal / 1 porcję (153 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność72.27 kcal3.61%
-
Białko5.14 g10.28%
-
Węglowod.4.73 g1.75%
-
Tłuszcze1.08 g1.54%
-
Błonnik2.00 g8%
-
GDA3.61 %
Składniki
- Serek naturalny tofu - 180g
- Pieczarki - 200g (10 sztuk)
- Brokuły - 500g
- Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
- Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
- Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
- Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Tofu pokrój w kostkę, dodaj wybrane przyprawy. Natkę pietruszki, bazylię, koperek drobno posiekaj i dodaj do tofu.
KROK 2: Blenduj wszystko razem na gładką masę.
KROK 3: Brokuły i pieczarki ugotuj. Uważaj, by ich nie rozgotować, muszą pozostać lekko twarde.
KROK 4: Ugotowane warzywa dodaj do tofu z ziołami i dokładnie blenduj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
*Pasta ta idealnie smakuje na chlebie lub waflach ryżowych. Możesz również posmarować pastą naleśniki bądź zjeść ją bez dodatków.
Smacznego!