Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Budyń jaglany z bananem

(8)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
283 kcal / 1 porcję (294 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    96.44 kcal
    4.82%
  • Białko
    2.15 g
    4.3%
  • Węglowod.
    19.97 g
    7.4%
  • Tłuszcze
    1.16 g
    1.66%
  • Błonnik
    0.90 g
    3.6%
  • GDA
    4.82 %
Składniki
  • Mleko migdałowe - 345g (1 ½ szklanki)
  • Kasza jaglana sucha - 90g
  • Banan - 140g
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W małym garnuszku zagotuj jedną szklankę mleka migdałowego, wsyp kaszę jaglaną i gotuj na małym ogniu dopóki kasza nie wchłonie całości mleka. Po ugotowaniu ma być miękka, może być nawet lekko rozgotowana. Jeśli dalej jest twarda i chrupiąca, dolej więcej mleka i gotuj do miękkości.

KROK 2: Dodaj do kaszy banana i ok pół szklanki mleka migdałowego. Zblenduj dokładnie tak, aby budyń miał aksamitną konsystencję.

*Tak przygotowany budyń najlepiej smakuj z ulubionymi owocami.

Smacznego!