Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Bezglutenowy budyń czekoladowo-kokosowy

(4)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
407 kcal / 1 porcję (209 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    195.04 kcal
    9.75%
  • Białko
    2.81 g
    5.62%
  • Węglowod.
    15.12 g
    5.6%
  • Tłuszcze
    13.89 g
    19.84%
  • Błonnik
    0.53 g
    2.12%
  • GDA
    9.75 %
Składniki
  • Mleczko kokosowe - 345g (34 ½ łyżki stołowej)
  • Skrobia kukurydziana - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Cukier - 12g (2 łyżeczki)
  • Kakao 16%, proszek - 30g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W małym garnku zagotuj szklankę mleka kokosowego.

KROK 2: Pozostałe mleczko wymieszaj ze skrobią kukurydzianą, cukrem pudrem i kakao.

KROK 3: Do gotującego się mleczka kokosowego wlewaj powoli cały czas mieszając rozrobioną skrobię kukurydzianą z kakao. Otrzymaną masę przelej do salaterek.

Smacznego!