Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglany koktajl dla sportowców

(6)
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
311 kcal / 1 porcję (387 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    80.25 kcal
    4.01%
  • Białko
    2.93 g
    5.86%
  • Węglowod.
    14.26 g
    5.28%
  • Tłuszcze
    1.47 g
    2.1%
  • Błonnik
    0.60 g
    2.4%
  • GDA
    4.01 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 60g
  • Mleko UHT, 2% tłuszczu - 460g (2 szklanki)
  • Nektarynka - 230g
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Opłukaną kaszę ugotuj w dwóch szklankach wody ze szczyptą soli, gotuj na małym ogniu, aby kasza się nie przypaliła.

KROK 2: Następnie gorącą kaszę przełóż do naczynia blendera, dodaj nektarynki oraz miód pszczeli i zmiksuj na gładką, jednolitą masę.

KROK 3: Na koniec powoli wlewaj mleko, nie przerywając miksowania. Rozlej do szklanek od razu, lub chwilę schłódź w lodówce.

*Dobrze smakuje posypany szczyptą cynamonu i kurkumy.

Smacznego!