Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza gryczana z jabłkiem i pomarańczą

(6)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
242 kcal / 1 porcję (157 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    154.45 kcal
    7.72%
  • Białko
    4.51 g
    9.02%
  • Węglowod.
    23.13 g
    8.57%
  • Tłuszcze
    6.12 g
    8.74%
  • Błonnik
    3.18 g
    12.72%
  • GDA
    7.72 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 50g
  • Olej kokosowy - 3g
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Jabłko - 100g
  • Orzechy włoskie - 8g (2 sztuki)
  • Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Pomarańcza - 120g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.

KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, pestki dyni i cząstki pomarańczy.

Smacznego!