Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jajecznica z szynką wołową i szczypiorkiem

(1)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
277 kcal / 1 porcję (225 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    123.13 kcal
    6.16%
  • Białko
    14.18 g
    28.36%
  • Węglowod.
    0.96 g
    0.36%
  • Tłuszcze
    7.05 g
    10.07%
  • Błonnik
    0.17 g
    0.68%
  • GDA
    6.16 %
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Szynka wołowa, gotowana - 60g
  • Szczypiorek siekany - 15g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Na rozgrzaną patelnię wysyp pokrojoną w kostkę szynkę. Smaż do momentu, aż wytopi się z niej tłuszcz, a szynka zrumieni.

KROK 2: Następnie wrzuć roztrzepane wcześniej jajka i smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i dokładnie wmieszaj go w masę jajeczną.

Smacznego!