Jajecznica z szynką wołową i szczypiorkiem
(1)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
277 kcal / 1 porcję (225 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność123.13 kcal6.16%
-
Białko14.18 g28.36%
-
Węglowod.0.96 g0.36%
-
Tłuszcze7.05 g10.07%
-
Błonnik0.17 g0.68%
-
GDA6.16 %
Składniki
- Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
- Szynka wołowa, gotowana - 60g
- Szczypiorek siekany - 15g (3 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Na rozgrzaną patelnię wysyp pokrojoną w kostkę szynkę. Smaż do momentu, aż wytopi się z niej tłuszcz, a szynka zrumieni.
KROK 2: Następnie wrzuć roztrzepane wcześniej jajka i smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i dokładnie wmieszaj go w masę jajeczną.
Smacznego!