Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Naleśniki bezglutenowe z duszonymi warzywami i pastą z cieciorki

(14)
40 minut + czas chłodzenia
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
697 kcal / 1 porcję (592 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    117.66 kcal
    5.88%
  • Białko
    3.99 g
    7.98%
  • Węglowod.
    16.59 g
    6.14%
  • Tłuszcze
    4.72 g
    6.74%
  • Błonnik
    1.86 g
    7.44%
  • GDA
    5.88 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 180g
  • Woda mineralna niegazowana - 240g (szklanka)
  • Cukinia - 250g
  • Burak - 100g (sztuka)
  • Marchew - 60g
  • Cebula - 50g (⅔ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Orzechy włoskie - 40g (10 sztuk)
  • Sok pomarańczowy - 50g

Sposób przyrządzenia

Ciasto naleśnikowe:

KROK 1: Przepłucz dokładnie kaszę, dodaj zimną wodę, a następnie wstaw całość do lodówki na noc. Następnego dnia wyjmij z lodówki i dokładnie zblenduj. Smaż naleśniki na beztłuszczowej patelni z dwóch stron.

Duszone warzywa i pasta z cieciorki:

KROK 1: Warzywa dokładnie umyj, następnie pokrój na mniejsze kawałki i duś z łyżką oliwy, aż staną się miękkie. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.

KROK 2: Ciecierzycę z puszki dokładnie przepłucz z zalewy, a następnie przełóż do wysokiej miseczki i zblenduj na gładką masę dolewając sok pomarańczowy, orzechy włoskie i natkę pietruszki.

Przygotowanie:

KROK 1: Na środku talerza połóż usmażony placek naleśnikowy, następnie na całości rozsmaruj pastę z ciecierzycy. Na środek nałóż duszone warzywa. Naleśnik zawiń, w razie potrzeby możesz powstrzymać placek przed rozwinięciem wykałaczką.

Smacznego!