Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Budyń jaglany z musem daktylowo-rabarbarowym

(2)
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
212 kcal / 1 porcję (471 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    44.97 kcal
    2.25%
  • Białko
    1.37 g
    2.74%
  • Węglowod.
    11.01 g
    4.08%
  • Tłuszcze
    0.42 g
    0.6%
  • Błonnik
    2.33 g
    9.32%
  • GDA
    2.25 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 90g
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)
  • Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu - 240g
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Banan - 140g
  • Rabarbar - 1000g
  • Daktyle, suszone - 50g
  • Sok pomarańczowy - 120g
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według sposobu przygotowania przedstawionego na opakowaniu. Odstaw ją na kilka minut pod przykryciem.

KROK 2: Ugotowaną kaszę zblenduj z obranym i pokrojonym bananem na gładki mus, dodając mleka w razie potrzeby.

KROK 3: Całość przełóż do miseczki. Przygotuj mus.

Mus daktylowo-rabarbarowy

KROK 1: Umieść w rondelku: łodygi rabarbaru, daktyle, sok z pomarańczy i cynamon i gotuj dopóki woda wyparuje oraz rabarbar i daktyle zmiękną.

KROK 2: Ostudź i zblenduj na gładki mus. Dodaj do wszystkiego.

KROK 3: Na przygotowany wcześniej budyń wyłóż na wierzchu mus, udekoruj truskawkami i prażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!