Batoniki owsiane z bakaliami
(5)
10 minut + czas pieczenia
8 osób
łatwy
Wartości odżywcze
132 kcal / 1 porcję (62 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność211.84 kcal10.59%
-
Białko7.15 g14.3%
-
Węglowod.37.34 g13.83%
-
Tłuszcze4.99 g7.13%
-
Błonnik3.83 g15.32%
-
GDA10.59 %
Składniki
- Białko jaja kurzego - 125g (5 sztuk)
- Płatki owsiane górskie - 110g (11 łyżek stołowych)
- Banan - 140g
- Rodzynki, suszone - 30g (2 łyżki stołowe)
- Żurawina suszona - 36g (3 łyżki stołowe)
- Migdały, płatki - 30g (3 łyżki stołowe)
- Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Białka wymieszaj z płatkami owsianymi, lekko je przy tym ubijając widelcem. Następnie dodaj pozostałe składniki. Całość wymieszaj do uzyskania dość gęstej masy, którą następnie przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.
KROK 2: Piecz 15-18 minut w piekarniku rozgrzanym do 180st C.
Smacznego!