Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Batoniki owsiane z bakaliami

(5)
10 minut + czas pieczenia
8 osób
łatwy
Wartości odżywcze
132 kcal / 1 porcję (62 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    211.84 kcal
    10.59%
  • Białko
    7.15 g
    14.3%
  • Węglowod.
    37.34 g
    13.83%
  • Tłuszcze
    4.99 g
    7.13%
  • Błonnik
    3.83 g
    15.32%
  • GDA
    10.59 %
Składniki
  • Białko jaja kurzego - 125g (5 sztuk)
  • Płatki owsiane górskie - 110g (11 łyżek stołowych)
  • Banan - 140g
  • Rodzynki, suszone - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Żurawina suszona - 36g (3 łyżki stołowe)
  • Migdały, płatki - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Białka wymieszaj z płatkami owsianymi, lekko je przy tym ubijając widelcem. Następnie dodaj pozostałe składniki. Całość wymieszaj do uzyskania dość gęstej masy, którą następnie przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.

KROK 2: Piecz 15-18 minut w piekarniku rozgrzanym do 180st C.

Smacznego!