Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Dietetyczne pancakes z bananami

(24)
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
378 kcal / 1 porcję (234 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    161.56 kcal
    8.08%
  • Białko
    4.56 g
    9.12%
  • Węglowod.
    25.74 g
    9.53%
  • Tłuszcze
    5.15 g
    7.36%
  • Błonnik
    1.75 g
    7%
  • GDA
    8.08 %
Składniki
  • Banan - 280g
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Płatki owsiane górskie - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Proszek do pieczenia - 4g (łyżeczka)
  • Olej kokosowy - 5g
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki owsiane zmiel w melakserze na makę. Banany rozdrobnij widelcem.

KROK 2: Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z odrobiną soli na zbitą pianę. Resztę skadników połącz ze sobą mikserem. Na koniec wmieszaj do ciasta ubitą pianę z białek. Użyj do tego łyżki, nie miksera.

KROK 3: Patelnię na początku natłuść łyżeczką oliwy z oliwek. Smaż malutkie placuszki około 1 minutę z jednej i z drugiej strony. Na talerzu przyozdób je świeżymi owocami.

Smacznego!