Koktajl jaglany z awokado i granatem
(16)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
393 kcal / 1 porcję (250 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność157.38 kcal7.87%
-
Białko2.23 g4.46%
-
Węglowod.15.01 g5.56%
-
Tłuszcze10.33 g14.76%
-
Błonnik1.05 g4.2%
-
GDA7.87 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 26g (¾ łyżki stołowej)
- Awokado - 70g
- Kurkuma - 2g
- Mleczko kokosowe - 115g (½ szklanki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Granat - 25g (¼ sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Wyłuskaj ziarenka granatu i przełóż je do oddzielnej miseczki. Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.
KROK 2: Do małego rondelka wlej mleko kokosowe, dodaj miód i podgrzewaj, ciągle delikatknie mieszając. Następnie dodaj ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną i obrane awokado. Masę przelej do blendera kielichowego i dokładnie zmiksuj na gładki krem.
KROK 3: Zmiksowaną masę przełóż do wysokich szklanek, posyp ziarenkami granatu. Przyozdób listkiem świeżej mięty.
Smacznego!