Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl jaglany z awokado i granatem

(16)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
393 kcal / 1 porcję (250 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    157.38 kcal
    7.87%
  • Białko
    2.23 g
    4.46%
  • Węglowod.
    15.01 g
    5.56%
  • Tłuszcze
    10.33 g
    14.76%
  • Błonnik
    1.05 g
    4.2%
  • GDA
    7.87 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 26g (¾ łyżki stołowej)
  • Awokado - 70g
  • Kurkuma - 2g
  • Mleczko kokosowe - 115g (½ szklanki)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Granat - 25g (¼ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wyłuskaj ziarenka granatu i przełóż je do oddzielnej miseczki. Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.

KROK 2: Do małego rondelka wlej mleko kokosowe, dodaj miód i podgrzewaj, ciągle delikatknie mieszając. Następnie dodaj ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną i obrane awokado. Masę przelej do blendera kielichowego i dokładnie zmiksuj na gładki krem.

KROK 3: Zmiksowaną masę przełóż do wysokich szklanek, posyp ziarenkami granatu. Przyozdób listkiem świeżej mięty.

Smacznego!