Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Zupa krem z zielonych szparagów i cukinii

(18)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
206 kcal / 1 porcję (552 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    37.29 kcal
    1.86%
  • Białko
    1.53 g
    3.06%
  • Węglowod.
    4.53 g
    1.68%
  • Tłuszcze
    2.19 g
    3.13%
  • Błonnik
    1.22 g
    4.88%
  • GDA
    1.86 %
Składniki
  • Cebula - 60g (⅔ sztuki)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Szparagi - 570g (1 ½ garści)
  • Cukinia - 125g
  • Ziemniaki - 75g (sztuka)
  • Olej rzepakowy tłoczony na zimno - 20g
  • Wywar warzywny - 240g (szklanka)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Cebulę i czosnek posiekaj; szparagi dokładnie umyj, a następnie odetnij twarde końcówki i pokrój je na kawałki. Cukinię obierz i pokrój w talarki.

KROK 2: Na dnie garnka rozgrzej olej rzepakowy, dodaj pokrojone warzywa i mieszając smaż przez 6 - 7 minut. Następnie dodaj ziemniaki, smaż jeszcze 6 minut i zblenduj stopniowo wlewając gorący bulion z włoszczyzny.

KROK 3: Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawj z posiekanymi migdałami.

Smacznego!