Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Gryczanka na mleku migdałowym z owocami

(5)
15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
279 kcal / 1 porcję (257 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    108.86 kcal
    5.44%
  • Białko
    2.88 g
    5.76%
  • Węglowod.
    17.28 g
    6.4%
  • Tłuszcze
    4.19 g
    5.99%
  • Błonnik
    2.83 g
    11.32%
  • GDA
    5.44 %
Składniki
  • Kasza gryczana niepalona, sucha - 50g (¼ szklanki)
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Banan - 140g
  • Wiórki kokosowe - 10g (1 ⅔ łyżki stołowej)
  • Maliny - 60g (½ szklanki)
  • Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną według wskazówek producenta na opakowaniu. Użyj to tego celu mleka migdałowego zamiast wody.

KROK 2: Ugotowaną gryczankę przełóż do miseczki. Do kaszy dodaj pokrojonego w talarki banana, wiórki kokosowe, świeże lub mrożone maliny oraz przyprawy.

*Na koniec posyp podprażonymi płatkami migdałowymi.

Smacznego!