Czekoladowy budyń z cieciorki z bananem
(8)
10 minut + schładzanie w lodówce
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
258 kcal / 1 porcję (219 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność118.02 kcal5.9%
-
Białko5.91 g11.82%
-
Węglowod.18.04 g6.68%
-
Tłuszcze2.79 g3.99%
-
Błonnik0.80 g3.2%
-
GDA5.9 %
Składniki
- Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
- Banan - 140g
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 100g (½ szklanki)
- Kakao 16%, proszek - 20g (2 łyżki stołowe)
- Żelatyna - 8g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Wszystkie składniki dokładnie zblenduj, dodaj żelatynę zrobioną według przepisu na opakowaniu i odstaw do lodówki na godzinę.
*Żelatynę według uznania można pominąć. W takim przypadku budyń można spożyć od razu, nie czekając na schłodzenie.
Smacznego!