Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta orzechowa z pietruszką

(6)
7 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
149 kcal / 1 porcję (33 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    448.72 kcal
    22.44%
  • Białko
    8.94 g
    17.88%
  • Węglowod.
    13.37 g
    4.95%
  • Tłuszcze
    42.50 g
    60.71%
  • Błonnik
    4.40 g
    17.6%
  • GDA
    22.44 %
Składniki
  • Orzechy włoskie - 60g (15 sztuk)
  • Natka pietruszki siekana - 36g (6 łyżeczek)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do blendera wrzuć orzechy (uprażone wcześniej przez kilka minut na patelni), natkę pietruszki i czosnek. Miksuj kilka minut, a następnie dodaję kilka szczypt soli, sok z cytryny, wymieszasz.

KROK 2: Dodaj oliwę stopniowo miksując by masa nabrała formy gładkiej smarownej pasty.

Smacznego!