Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl malinowy z quinoa i masłem orzechowym

(9)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
166 kcal / 1 porcję (93 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    178.09 kcal
    8.9%
  • Białko
    8.18 g
    16.36%
  • Węglowod.
    19.74 g
    7.31%
  • Tłuszcze
    8.18 g
    11.69%
  • Błonnik
    4.75 g
    19%
  • GDA
    8.9 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 90g (½ szklanki)
  • Maliny, mrożone - 130g
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Gałka muszkatołowa mielona - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową wysyp na sitko, opłucz, a następnie ugotuj postępując według przepisu załączonego na opakowaniu.

KROK 2: Do blendera kielichowego dodaj maliny, polej je lekko wrzątkiem (by nie spalić blendera) i zmiksuj. Następnie, dalej miksując, dodawaj po łyżce masło orzechowe i jogurt. Na koniec dodaj ugotowaną komosę, cynamon i gałkę muszkatołową.

KROK 3: Wymieszaj miksując do połączenia się wszystkich składników. Gotowy koktajl przelej do wysokich szklanek.

Smacznego!