Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jabłkowy pudding jaglany

(7)
30 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
346 kcal / 1 porcję (349 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    99.32 kcal
    4.97%
  • Białko
    2.72 g
    5.44%
  • Węglowod.
    18.89 g
    7%
  • Tłuszcze
    1.86 g
    2.66%
  • Błonnik
    1.23 g
    4.92%
  • GDA
    4.97 %
Składniki
  • Jabłko - 300g
  • Kasza jaglana sucha - 180g
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)
  • Woda mineralna niegazowana - 50g (¼ szklanki)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jabłka dokładnie umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na średniej grubości talarki. Przełóż je do rondelka, dodaj miód, masło i cynamon oraz wodę mineralną. Dokładnie całość wymieszaj i duś pod przykryciem przez 10 minut.

KROK 2: Kaszę jaglaną przepłucz na sicie pod bieżącą wodą, a następnie gotuj w 1 szkalnce wody pomieszanej z 1 szklanką mleka (kasza powinna być nieco rozgotowana). Po ugotowaniu odsącz i zblenduj na gładką masę.

KROK 3: Pudding jaglany przelej do salaterek, na wierzch wyłóż wcześniej przygotowaną, jabłkową masę.

*Podawaj na ciepło.

Smacznego!