Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza jęczmienna z cieciorką, fasolką szparagową i rzeżuchą

(6)
20 minut
2 osoby
średni
Wartości odżywcze
482 kcal / 1 porcję (279 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    172.64 kcal
    8.63%
  • Białko
    4.46 g
    8.92%
  • Węglowod.
    31.21 g
    11.56%
  • Tłuszcze
    4.93 g
    7.04%
  • Błonnik
    3.88 g
    15.52%
  • GDA
    8.63 %
Składniki
  • Kasza jęczmienna perłowa sucha - 180g
  • Ciecierzyca z puszki - 85g (½ szklanki)
  • Fasolka szparagowa zielona, gotowana - 250g
  • Curry - 3g (łyżeczka)
  • Papryka ostra mielona - 3g (łyżeczka)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Rzeżucha - 10g
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości według przepisu załączonego na opakowaniu (około 1 godz). Odcedź i dokładnie wystudź.

KROK 2: Kaszę jęczmienna ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.

KROK 3: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zeszlij posiekany drobno czosnek, a następnie pokrojoną na kawałki fasolkę i smaż kilka minut mieszając.

KROK 4: Dodaj cieciorkę, kaszę jęczmienną i przyprawy, zmniejsz ogień i smaż jeszcze około 10 minut. Na koniec posyp całość rzeżuchą.

Smacznego!