Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Brzoskwiniowa gryczanka na mleku kokosowym

(6)
35 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
457 kcal / 1 porcję (329 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    139.04 kcal
    6.95%
  • Białko
    3.48 g
    6.96%
  • Węglowod.
    18.49 g
    6.85%
  • Tłuszcze
    6.34 g
    9.06%
  • Błonnik
    1.72 g
    6.88%
  • GDA
    6.95 %
Składniki
  • Kasza gryczana niepalona, sucha - 200g (szklanka)
  • Olej kokosowy - 12g
  • Brzoskwinia - 340g (4 sztuki)
  • Mleko migdałowe - 460g (2 szklanki)
  • Mleczko kokosowe - 230g (szklanka)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Aromat waniliowy - 4g (łyżeczka)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W rondelku podgrzej olej kokosowy. Dodaj umyte i pokrojone w średnią kostkę brzoskwinie i gotuj do momentu, aż owoce puszczą sok (około 5-6 minut).

KROK 2: Dodaj kaszę gryczaną i dobrze wymieszaj z brzoskwiniową masą. Dodaj mleko kokosowe i migdałowe, cynamon, miód i aromat waniliowy. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż kasza stanie się miekka i pochłonie większość płynu (około 20-25 minut).

KROK 3: Gotową gryczankę przelej go głębokiego talerza lub miseczki. Na wierzch wyłóż świeżą pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię. Posyp podprażonymi pestkami dyni i słonecznika.

Smacznego!