Jagodowy koktajl z bazyliową nutą
(3)
5 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
154 kcal / 1 porcję (380 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność40.40 kcal2.02%
-
Białko0.73 g1.46%
-
Węglowod.8.35 g3.09%
-
Tłuszcze0.84 g1.2%
-
Błonnik0.95 g3.8%
-
GDA2.02 %
Składniki
- Jagody - 130g (szklanka)
- Bazylia świeża - 5g (gałązka)
- Szpinak świeży - 25g
- Banan - 140g
- Mleko migdałowe - 460g (2 szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Włóż wszystkie składniki do misy blendera i dokładnie zmiksuj na gładką masę. Przelej koktajl do wysokich szklanek i udekoruj listkiem mięty.
* W przepisie tym istotną informacją jest, by banan wykorzystany do tego koktajlu był zmrożony. Jeśli nie używasz mrożonego banana, najlepiej byś do misy blendera dodał jeszcze 1-2 kostki lodu.
Smacznego!