Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Letni koktajl z czarną porzeczką i siemieniem lnianym

(5)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
259 kcal / 1 porcję (290 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    89.34 kcal
    4.47%
  • Białko
    2.48 g
    4.96%
  • Węglowod.
    16.22 g
    6.01%
  • Tłuszcze
    2.92 g
    4.17%
  • Błonnik
    4.05 g
    16.2%
  • GDA
    4.47 %
Składniki
  • Porzeczki czarne - 120g
  • Płatki owsiane górskie - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Woda mineralna niegazowana - 240g (szklanka)
  • Banan - 140g
  • Siemię lniane - 30g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zalej płatki owsiane wrzącą wodą i odstaw na około 10-15 minut.

KROK 2: Czarną porzeczkę umyj, odsącz i rozdrabnij blenderem. Następnie przetrzyj ją przez drobne sito. Dodaj nieco wody do namoczonych płatków owsianych. Resztki skórek i pestek, które zostały na sitku, wyrzuć.

KROK 3: W blenderze zmiksuj płatki owsiane z wodą oraz obranego, pokrojonego w plastry banana. Dodaj przetarte porzeczki i wszystko dokładnie wymieszaj. Przelej do wysokich szklanek.
Smacznego!