Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl z komosą ryżową, bananem i orzechami

(5)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
433 kcal / 1 porcję (261 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    166.05 kcal
    8.3%
  • Białko
    5.17 g
    10.34%
  • Węglowod.
    19.99 g
    7.4%
  • Tłuszcze
    8.11 g
    11.59%
  • Błonnik
    2.80 g
    11.2%
  • GDA
    8.3 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 90g (½ szklanki)
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Banan - 140g
  • Orzechy włoskie - 32g (8 sztuk)
  • Migdały - 30g (30 sztuk)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sicie o drobnych, małych oczkach. Następnie przełóż ją do garnka o grubym dnie, zalej dwukrotna ilością wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut. Kasza powinna całkowicie wchłonąć całą wodą.

KROK 2: Ostudzoną komosę oraz wszystkie pozostałe składniki umieść w misie blendera kielichowego (sprawdzi się także blender ręczny) z blenduj na gładka masę. Koktajl przelej do wysokich szklanek.

*Koktajl ozdób pokrusznymi i podprażonymi orzechami.

Smacznego!