Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Zupa kurkowa z kaszą owsianą

(2)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
211 kcal / 1 porcję (342 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    61.67 kcal
    3.08%
  • Białko
    2.09 g
    4.18%
  • Węglowod.
    10.27 g
    3.8%
  • Tłuszcze
    2.68 g
    3.83%
  • Błonnik
    2.24 g
    8.96%
  • GDA
    3.08 %
Składniki
  • Wywar warzywny - 300g (1 ¼ szklanki)
  • Ziele angielskie - 8g (4 sztuki)
  • Liść laurowy - 1.5g (3 sztuki)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Ziemniaki - 75g (sztuka)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Kurki - 150g (3 garście)
  • Kasza owsiana - 50g
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj wywar warzywny z włoszczyzny z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu.

KROK 2: Obierz ziemniaki i pokrój je w drobną kostkę. Dodaj je do gotująceego się wywaru.

KROK 3: Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

KROK 4: Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną cebulę.

KROK 5: Kurki przełucz pod bieżącą wodą i dorzuć na patelnię, jak cebula się zeszkli.

KROK 6: Podsmaż wszystko przez ok. 3 minuty i dodaj do przygotowanego wywaru.

KROK 7: Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i dodaj do gotującej się zupy. Całość gotuj przez ok. 15 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą.

*Zupę podawaj udekorowaną koperkiem.

Smacznego!