Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Tabbouleh z kaszą gryczaną

(6)
30 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
199 kcal / 1 porcję (206 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    96.65 kcal
    4.83%
  • Białko
    3.14 g
    6.28%
  • Węglowod.
    17.34 g
    6.42%
  • Tłuszcze
    2.37 g
    3.39%
  • Błonnik
    2.11 g
    8.44%
  • GDA
    4.83 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 120g
  • Pomidor koktajlowy - 200g (10 sztuk)
  • Ogórek gruntowy - 140g (4 sztuki)
  • Cebula dymka - 40g (2 sztuki)
  • Mięta świeża - 5g (gałązka)
  • Cytryna - 80g (8 plastrów)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj do miękkości wg przepisu na opakowaniu. Przełóż na talerz, rozmieszaj i zostaw do ostudzenia.

KROK 2: Drobno posiekaj pietruszkę i dymkę, ogórka pokrój w kostkę a pomidorki pokrój w ćwiartki. Do miseczki przełóż oliwę, wyciśnij sok z cytryny, dodaj 2 rozgniecione ząbki czosnku i posiekaną miętę.

KROK 3: Ostudzoną kaszę gryczaną wymieszaj z pozostałymi składnikami i polej przygotowanym sosem. Podawaj schłodzone.

Smacznego!