Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza jęczmienna z owocami na ciepło

(3)
55 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
338 kcal / 1 porcję (136 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    248.21 kcal
    12.41%
  • Białko
    5.81 g
    11.62%
  • Węglowod.
    39.69 g
    14.7%
  • Tłuszcze
    9.52 g
    13.6%
  • Błonnik
    5.87 g
    23.48%
  • GDA
    12.41 %
Składniki
  • Kasza jęczmienna perłowa sucha - 100g
  • Płatki owsiane górskie - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Orzechy laskowe - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
  • Maliny - 120g (szklanka)
  • Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
  • Syrop z agawy - 48g (6 łyżeczek)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

KROK 2: Ugotowaną kaszę wymieszaj z płatkami owsianymi, syropem z agawy, orzechami i płatkami migdałowymi. Na wierzchu ułóż borówki i maliny. Piecz ok. 25 minut.

Smacznego!