Kasza jęczmienna z owocami na ciepło
(3)
55 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
338 kcal / 1 porcję (136 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność248.21 kcal12.41%
-
Białko5.81 g11.62%
-
Węglowod.39.69 g14.7%
-
Tłuszcze9.52 g13.6%
-
Błonnik5.87 g23.48%
-
GDA12.41 %
Składniki
- Kasza jęczmienna perłowa sucha - 100g
- Płatki owsiane górskie - 30g (3 łyżki stołowe)
- Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
- Orzechy laskowe - 30g (2 łyżki stołowe)
- Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
- Maliny - 120g (szklanka)
- Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
- Syrop z agawy - 48g (6 łyżeczek)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
KROK 2: Ugotowaną kaszę wymieszaj z płatkami owsianymi, syropem z agawy, orzechami i płatkami migdałowymi. Na wierzchu ułóż borówki i maliny. Piecz ok. 25 minut.
Smacznego!