Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mała komosanka na mleku migdałowym z karmelizowaną gruszką i płatkami migdałów

(1)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
286 kcal / 1 porcję (244 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    117.59 kcal
    5.88%
  • Białko
    3.52 g
    7.04%
  • Węglowod.
    17.08 g
    6.33%
  • Tłuszcze
    4.26 g
    6.09%
  • Błonnik
    1.87 g
    7.48%
  • GDA
    5.88 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 40g (¼ szklanki)
  • Mleko migdałowe - 115g (½ szklanki)
  • Gruszka - 60g
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Migdały, płatki - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 12.5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Gruszkę umyj i pokrój w paski. Na patelni rozpuść masło, dodaj łyżeczkę miodu i wrzuć pokrojoną gruszkę. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce.

KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, udekoruj owocami i polej jogurtem naturalnym.

KROK 5: Potrawę posyp podprażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!