Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Średnia komosanka na mleku migdałowym z karmelizowaną gruszką i płatkami migdałów

(0)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
533 kcal / 1 porcję (482 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    110.50 kcal
    5.53%
  • Białko
    3.40 g
    6.8%
  • Węglowod.
    15.32 g
    5.67%
  • Tłuszcze
    4.32 g
    6.17%
  • Błonnik
    1.85 g
    7.4%
  • GDA
    5.53 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 60g (⅓ szklanki)
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Gruszka - 130g
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Gruszkę umyj i pokrój w paski. Na patelni rozpuść masło, dodaj łyżeczkę miodu i wrzuć pokrojoną gruszkę. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce.

KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, udekoruj owocami i polej jogurtem naturalnym.

KROK 5: Potrawę posyp podprażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!