Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Średnia komosanka z jabłkiem i bakaliami

(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
530 kcal / 1 porcję (682 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    77.70 kcal
    3.89%
  • Białko
    2.31 g
    4.62%
  • Węglowod.
    11.88 g
    4.4%
  • Tłuszcze
    2.85 g
    4.07%
  • Błonnik
    1.78 g
    7.12%
  • GDA
    3.89 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 60g (⅓ szklanki)
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)
  • Sok jabłkowy - 200g
  • Migdały - 30g (30 sztuk)
  • Jabłko - 150g
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 1/2 szklanki wody gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

KROK 2: W międzyczasie posiekaj migdały, a jabłka pokrój na dowolne kawałki.

KROK 3: Po ok. 10 minutach, kiedy komosa wchłonie wodę, dolej sok jabłkowy, dorzuć migdały, jabłko i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez około 3-4 minuty, aż jabłka lekko zmiękną, a quinoa wchłonie sok.

Smacznego!