Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mała amarantusanka na mleku z jabłkiem, gruszką i orzechami

(0)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
282 kcal / 1 porcję (229 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    123.27 kcal
    6.16%
  • Białko
    4.62 g
    9.24%
  • Węglowod.
    19.84 g
    7.35%
  • Tłuszcze
    2.80 g
    4%
  • Błonnik
    3.85 g
    15.4%
  • GDA
    6.16 %
Składniki
  • Amarantus, surowy - 40g (¼ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 120g (½ szklanki)
  • Jabłko - 30g
  • Gruszka - 30g
  • Syrop klonowy - 5g (łyżeczka)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Orzechy włoskie - 2g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do rondelka przelej mleko, dodaj amarantus i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.

KROK 2: Jabłko i gruszkę umyj i drobno pokrój. Dodaj syrop klonowy, cynamon i przełóż do rondelka. Duś ok. 10-15 minut do miękkości, w razie potrzeby podlej wodą.

KROK 3: Ugotowany amarantus przełóż do miseczki, dodaj podduszone owoce i posyp orzechami.

Smacznego!