Mała gryczanka z pomarańczą i jabłkiem
(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
278 kcal / 1 porcję (164 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność169.65 kcal8.48%
-
Białko3.99 g7.98%
-
Węglowod.31.55 g11.69%
-
Tłuszcze4.25 g6.07%
-
Błonnik3.46 g13.84%
-
GDA8.48 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 40g
- Olej kokosowy - 3g
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Jabłko - 40g
- Orzechy włoskie - 4g (sztuka)
- Imbir korzeń - 3g
- Pomarańcza - 60g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.
KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, i cząstki pomarańczy.
Smacznego!