Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mała gryczanka z pomarańczą i jabłkiem

(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
278 kcal / 1 porcję (164 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    169.65 kcal
    8.48%
  • Białko
    3.99 g
    7.98%
  • Węglowod.
    31.55 g
    11.69%
  • Tłuszcze
    4.25 g
    6.07%
  • Błonnik
    3.46 g
    13.84%
  • GDA
    8.48 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 40g
  • Olej kokosowy - 3g
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Jabłko - 40g
  • Orzechy włoskie - 4g (sztuka)
  • Imbir korzeń - 3g
  • Pomarańcza - 60g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.

KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, i cząstki pomarańczy.

Smacznego!