Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mała amarantusanka z jagodami i granatem

(0)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
280 kcal / 1 porcję (252 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    110.94 kcal
    5.55%
  • Białko
    3.83 g
    7.66%
  • Węglowod.
    19.65 g
    7.28%
  • Tłuszcze
    2.06 g
    2.94%
  • Błonnik
    3.21 g
    12.84%
  • GDA
    5.55 %
Składniki
  • Amarantus, surowy - 30g (¼ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 120g (½ szklanki)
  • Jagody, mrożone - 40g
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Granat - 50g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Amarantus wsyp do jeszcze zimnego mleka i od chwili wrzenia gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasumieszając przez 15-20 minut, aż wchłonie mleko prawie całkowicie.

KROK 2: Pod koniec gotowania na patelnię wrzuć świeże lubmrożone jagody i podgrzewaj je do momentu, aż puszczą sok (ok. 2 min).

KROK 3: Dodaj miód i wymieszaj do roztopienia. Amarantusankę przekłóż do miseczki, polej jagodami i posyp ziarenkami granatu.

Smacznego!