Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Amarantusanka z jagodami i granatem

(1)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
394 kcal / 1 porcję (412 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    95.70 kcal
    4.79%
  • Białko
    3.74 g
    7.48%
  • Węglowod.
    15.94 g
    5.9%
  • Tłuszcze
    2.04 g
    2.91%
  • Błonnik
    2.58 g
    10.32%
  • GDA
    4.79 %
Składniki
  • Amarantus, surowy - 40g (¼ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Jagody, mrożone - 70g
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Granat - 50g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Amarantus wsyp do jeszcze zimnego mleka i od chwili wrzenia gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasumieszając przez 15-20 minut, aż wchłonie mleko prawie całkowicie.

KROK 2: Pod koniec gotowania na patelnię wrzuć świeże lub mrożone jagody i podgrzewaj je do momentu, aż puszczą sok (ok. 2 min).

KROK 3: Dodaj miód i wymieszaj do roztopienia. Amarantusankę przekłóż do miseczki, polej jagodami i posyp ziarenkami granatu.

Smacznego!