Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Duża amarantusanka z jagodami i granatem

(2)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
649 kcal / 1 porcję (650 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    99.82 kcal
    4.99%
  • Białko
    3.62 g
    7.24%
  • Węglowod.
    17.25 g
    6.39%
  • Tłuszcze
    1.98 g
    2.83%
  • Błonnik
    2.58 g
    10.32%
  • GDA
    4.99 %
Składniki
  • Amarantus, surowy - 60g (⅓ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 360g (1 ½ szklanki)
  • Jagody, mrożone - 100g
  • Miód pszczeli - 30g (2 ½ łyżeczki)
  • Granat - 100g (sztuka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Amarantus wsyp do jeszcze zimnego mleka i od chwili wrzenia gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasumieszając przez 15-20 minut, aż wchłonie mleko prawie całkowicie.

KROK 2: Pod koniec gotowania na patelnię wrzuć świeże lubmrożone jagody i podgrzewaj je do momentu, aż puszczą sok (ok. 2 min).

KROK 3: Dodaj miód i wymieszaj do roztopienia. Amarantusankę przekłóż do miseczki, polej jagodami i posyp ziarenkami granatu.

Smacznego!