Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglanka na mleku migdałowym z malinami i miksem nasion

(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
405 kcal / 1 porcję (295 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    137.58 kcal
    6.88%
  • Białko
    4.36 g
    8.72%
  • Węglowod.
    18.14 g
    6.72%
  • Tłuszcze
    6.15 g
    8.79%
  • Błonnik
    2.00 g
    8%
  • GDA
    6.88 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 40g
  • Mleko migdałowe - 172.5g (⅔ szklanki)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Maliny - 40g (⅓ szklanki)
  • Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
  • Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
  • Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, następnie dodaj miód, maliny i posyp nasionami.

Smacznego!