Jaglanka na mleku migdałowym z malinami i miksem nasion
(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
405 kcal / 1 porcję (295 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność137.58 kcal6.88%
-
Białko4.36 g8.72%
-
Węglowod.18.14 g6.72%
-
Tłuszcze6.15 g8.79%
-
Błonnik2.00 g8%
-
GDA6.88 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 40g
- Mleko migdałowe - 172.5g (⅔ szklanki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Maliny - 40g (⅓ szklanki)
- Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
- Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
- Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, następnie dodaj miód, maliny i posyp nasionami.
Smacznego!