Średnia jaglanka na mleku migdałowym z malinami i miksem nasion
(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
522 kcal / 1 porcję (397 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność131.43 kcal6.57%
-
Białko4.21 g8.42%
-
Węglowod.18.33 g6.79%
-
Tłuszcze5.46 g7.8%
-
Błonnik2.05 g8.2%
-
GDA6.57 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 60g
- Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Maliny - 60g (½ szklanki)
- Dynia, pestki - 15g (1 ½ łyżki stołowej)
- Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
- Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, następnie dodaj miód, maliny i posyp nasionami.
Smacznego!