Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Średnia komosanka na mleku kokosowym z miodem i owocami

(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
522 kcal / 1 porcję (622 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    83.95 kcal
    4.2%
  • Białko
    1.95 g
    3.9%
  • Węglowod.
    15.97 g
    5.91%
  • Tłuszcze
    2.10 g
    3%
  • Błonnik
    2.63 g
    10.52%
  • GDA
    4.2 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 60g (⅓ szklanki)
  • Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Figi świeże - 140g (2 sztuki)
  • Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)
  • Maliny - 100g (¾ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Owoce umyj pod bieżącą wodą.

KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, borówki oraz pokrojone figi.

Smacznego!