Średnia komosanka na mleku kokosowym z miodem i owocami
(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
522 kcal / 1 porcję (622 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność83.95 kcal4.2%
-
Białko1.95 g3.9%
-
Węglowod.15.97 g5.91%
-
Tłuszcze2.10 g3%
-
Błonnik2.63 g10.52%
-
GDA4.2 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 60g (⅓ szklanki)
- Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Figi świeże - 140g (2 sztuki)
- Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)
- Maliny - 100g (¾ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Owoce umyj pod bieżącą wodą.
KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, borówki oraz pokrojone figi.
Smacznego!