Średnia gryczanka na mleku migdałowym z owocami
(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
523 kcal / 1 porcję (551 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność94.87 kcal4.74%
-
Białko2.30 g4.6%
-
Węglowod.17.83 g6.6%
-
Tłuszcze3.01 g4.3%
-
Błonnik3.35 g13.4%
-
GDA4.74 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 60g
- Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
- Banan - 120g
- Wiórki kokosowe - 18g (3 łyżki stołowe)
- Maliny - 120g (szklanka)
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną według wskazówek producenta na opakowaniu. Użyj do tego celu mleka migdałowego zamiast wody.
KROK 2: Ugotowaną gryczankę przełóż do miseczki. Do kaszy dodaj pokrojonego w talarki banana, wiórki kokosowe, świeże lub mrożone maliny oraz przyprawy. Przełóż do miseczek i podawaj.
Smacznego!