Crumble ze śliwkami pod jaglaną kruszonką
(5)
35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
404 kcal / 1 porcję (237 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność170.39 kcal8.52%
-
Białko3.35 g6.7%
-
Węglowod.22.13 g8.2%
-
Tłuszcze8.22 g11.74%
-
Błonnik2.07 g8.28%
-
GDA8.52 %
Składniki
- Płatki jaglane - 30g (3 łyżki stołowe)
- Orzechy włoskie tarte - 20g (2 łyżki stołowe)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
- Śliwki - 150g
- Jogurt typu greckiego - 20g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Płatki jaglane wymieszaj z miodem, masłem oraz tartymi orzechami.
KROK 2: Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz, wyjmij pestki i pokrój. Tak przygotowanymi owocami wyłóż naczynie żaroodporne i rozsyp na nich kruszonkę.
KROK 3: Piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut do zarumienienia.
KROK 4: Gotowe crumble ostudź i udekoruj kleksem jogurtu greckiego.
Smacznego!