Duże crumble ze śliwkami pod jaglaną kruszonką
(0)
35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
650 kcal / 1 porcję (377 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność172.42 kcal8.62%
-
Białko3.64 g7.28%
-
Węglowod.21.63 g8.01%
-
Tłuszcze8.63 g12.33%
-
Błonnik2.28 g9.12%
-
GDA8.62 %
Składniki
- Płatki jaglane - 50g (5 łyżek stołowych)
- Orzechy włoskie tarte - 40g (4 łyżki stołowe)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
- Śliwki - 250g
- Jogurt typu greckiego - 20g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Płatki jaglane wymieszaj z miodem, masłem oraz tartymi orzechami.
KROK 2: Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz, wyjmij pestki i pokrój. Tak przygotowanymi owocami wyłóż naczynie żaroodporne i rozsyp na nich kruszonkę.
KROK 3: Piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut do zarumienienia.
KROK 4: Gotowe crumble ostudź i udekoruj kleksem jogurtu greckiego.
Smacznego!