Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Duże crumble ze śliwkami pod jaglaną kruszonką

(0)
35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
650 kcal / 1 porcję (377 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    172.42 kcal
    8.62%
  • Białko
    3.64 g
    7.28%
  • Węglowod.
    21.63 g
    8.01%
  • Tłuszcze
    8.63 g
    12.33%
  • Błonnik
    2.28 g
    9.12%
  • GDA
    8.62 %
Składniki
  • Płatki jaglane - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Orzechy włoskie tarte - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Śliwki - 250g
  • Jogurt typu greckiego - 20g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki jaglane wymieszaj z miodem, masłem oraz tartymi orzechami.

KROK 2: Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz, wyjmij pestki i pokrój. Tak przygotowanymi owocami wyłóż naczynie żaroodporne i rozsyp na nich kruszonkę.

KROK 3: Piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut do zarumienienia.

KROK 4: Gotowe crumble ostudź i udekoruj kleksem jogurtu greckiego.

Smacznego!