Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Naleśniki z serkiem, łososiem i koperkiem

(4)
15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
578 kcal / 1 porcję (447 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    129.44 kcal
    6.47%
  • Białko
    6.15 g
    12.3%
  • Węglowod.
    14.47 g
    5.36%
  • Tłuszcze
    5.73 g
    8.19%
  • Błonnik
    1.23 g
    4.92%
  • GDA
    6.47 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 180g
  • Woda ciepła - 500g (2 ¼ szklanki)
  • Łosoś wędzony na zimno - 100g (4 płaty)
  • Serek typu "Fromage", naturalny - 100g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Koperek pęczek - 8g (½ pęczka)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj naleśniki: Suchą kaszę gryczaną opłucz, dodaj 1 szklankę zimnej wody i wstaw do lodówki na cała noc do namoczenia.

KROK 2: Następnego dnia dodaj resztę wody, szczyptę soli i zmiksuj blenderem na gładkie ciasto. Gdy ciasto jest zbyt gęste, dodaj odrobinę więcej wody. Naleśniki zmaż z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni.

KROK 3: Serek twarożkowy wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i połową porcji posiekanego koperku. Reszte koperku zostaw do dekoracji.

KROK 4: Gotowe naleśniki przekładaj serkiem i układaj płaty łososia, na koniec zawijając je w rulon.

Smacznego!