Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Rozgrzewajaca zupa warzywna z kaszą jęczmienną

(5)
60 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
322 kcal / 1 porcję (316 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    101.83 kcal
    5.09%
  • Białko
    4.36 g
    8.72%
  • Węglowod.
    19.07 g
    7.06%
  • Tłuszcze
    2.02 g
    2.89%
  • Błonnik
    3.71 g
    14.84%
  • GDA
    5.09 %
Składniki
  • Kasza jęczmienna, pęczak - 180g
  • Jarmuż - 40g (8 liści)
  • Fasola czerwona, konserwowa - 240g (12 łyżek stołowych)
  • Kalafior - 150g
  • Pomidor suszony w oleju - 120g (6 plastrów)
  • Marchew - 80g
  • Seler naciowy - 45g (łodyga)
  • Papryka zielona - 140g (sztuka)
  • Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Koncentrat pomidorowy, 30% - 45g (3 łyżeczki)
  • Papryka słodka, wędzona - 4g (2 szczypty)
  • Sól biała - 1.5g (3 szczypty)
  • Koperek siekany - 32g (4 łyżki stołowe)
  • Kmin rzymski - 2.5g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki umieść w garnku, dodaj 3 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 40 minut do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawaj na ciepło.

Smacznego!