Migdałowe smoothie z jagodami i awokado
(45)
10 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
305 kcal / 1 porcję (269 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność113.37 kcal5.67%
-
Białko2.36 g4.72%
-
Węglowod.12.99 g4.81%
-
Tłuszcze6.40 g9.14%
-
Błonnik1.45 g5.8%
-
GDA5.67 %
Składniki
- Awokado - 140g
- Banan - 360g
- Jagody, mrożone - 150g
- Masło migdałowe - 80g (4 łyżki stołowe)
- Mleko migdałowe - 345g (1 ½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banany i awokado obierz, a następnie pokrój.
KROK 2: Do misy blendera wlej mleko migdałowe, dodaj banany, awokado, mrożone jagody oraz masło migdałowe.
KROK 3: Wszystko miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 4: Smoothie przelej do wysokich szklanek i podawaj udekorowane posiekanymi migdałami.
Smacznego!