Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sushi z kaszy jaglanej z łososiem i wasabi

(3)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
312 kcal / 1 porcję (286 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    109.17 kcal
    5.46%
  • Białko
    5.78 g
    11.56%
  • Węglowod.
    16.82 g
    6.23%
  • Tłuszcze
    2.77 g
    3.96%
  • Błonnik
    0.75 g
    3%
  • GDA
    5.46 %
Składniki
  • Nori, glony - 3g (płat)
  • Kasza jaglana sucha - 120g
  • Wywar warzywny - 320g (1 ⅓ szklanki)
  • Serek tofu wędzony - 60g (3 plastry)
  • Łosoś wędzony na zimno - 25g (płat)
  • Cebula czerwona - 15g (¼ sztuki)
  • Sos sojowy - 20g (4 łyżeczki)
  • Wasabi - 8g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i przepłucz pod bierzącą wodą kilka razy. Wrzuć do garnka, zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 20 minut. Zostaw do ostudzenia.

KROK 2: Łososia pokrój na pasterki, cebulę w piórka a tofu w podłużne kawałki.

KROK 3: Ostudzoną kaszę jaglaną wykładaj na arkusz nori, do ok. 3/4 długości. Na wierzh rozprowadź odrobinę wasabi, podłużny plaster tofu, łososia i cebulę. Ciasno zawijaj całość.

Smacznego!