Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Lekka sałatka z komosą, jabłkiem i żurawiną

(1)
25 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
548 kcal / 1 porcję (214 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    256.46 kcal
    12.82%
  • Białko
    6.24 g
    12.48%
  • Węglowod.
    33.61 g
    12.45%
  • Tłuszcze
    12.24 g
    17.49%
  • Błonnik
    4.67 g
    18.68%
  • GDA
    12.82 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 180g (szklanka)
  • Żurawina suszona - 84g (7 łyżek stołowych)
  • Orzechy laskowe - 75g (5 łyżek stołowych)
  • Cebula dymka - 40g (2 sztuki)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
  • Kolendra swieża - 15g (pęczek)
  • Jabłko - 200g
  • Sok z cytryny - 9g (3 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia. Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni.

KROK 2: Jabłko pokrój w drobną kostkę, pietruszkę, kolendrę i cebulę posiekaj.

KROK 3: Do miski przełóż ugotowaną komosę, dodaj pokrojone jabłko, zioła, wrzuć żurawinę i orzechy. Całość zalej dressingiem i wymieszaj.

Smacznego!